CHAKRATRÄDGÅRDEN

solar plexus chakrasymbol

Solar Plexusrummet

Solar plexusrummet strålar i gula toner och är det rum som blommar mest och längst hittills. Här är platsen för din magkänsla/intuition, dina mål, personliga kraft och självförtroende.

Här kan du rikta ditt fokus, ladda batterierna, känna dina gränser, tydliggöra och rikta din lust.

Stanna upp en stund på kraftplatsen i detta rum och ladda din inre sol så att du kan fortsätta lysa i världen.

Elementet är eld och solen är starkt kopplad hit. Åldern knuten hit är 15-21 och 64-70. Ålder då vi kan känna oss oslagbara och där vi ibland gör saker vi ångrar eller inte vågar sätta gränser. Eller när vi levt livet och kan fastna i arbete eller har svårt att bara vara när fokus inte längre behöver handla om vad vi presterar eller då vi bestämmer oss att göra det vi alltid drömt om.

När du är här, passa på att dansa lite, skaka loss kroppen, tjoa och väck den där elden inom dig.

Som namnet säger sitter detta chakra i mellangärdet, mellan navel och bröstben och påverkar matsmältningssystemet; lever, buk, diafragma, binjurar samt immunsystemet.

Manipura  betyder skimrande juvel på sanskrit där triangeln i mitten av symbolen representerar elden.  Mantrat är RAM och tonen E. Elementet är eld och solen är starkt kopplad hit.  Detta är det andra ”manliga” chakrat tillsammans med rot och halschakra.

Affirmationer: Jag är stark. Jag kan förverkliga allt jag vill. Jag sätter kärleksfulla gränser. Jag lyser som solen och det är okej att vara kraftfull.

Härifrån kan du dansa vidare på två olika vägar känn efter med magkänslan och välj så kommer du till nästa rum som är hjärtchakrarummet

gula blommor i solar pelexusrummet i chakraträdgården
gula blommor i solar plexus rummet