CHAKRATRÄDGÅRDEN

halschakrats symbol

Halschakrarummet

Kraftplatsen i Halschakrats rum är huset som är öppet för att ljuda i, skrik om du vill. Här kan du få behandlingar, övernatta eller bara vara. Vid dammen och på lilla altanen kan du sitta och meditera, göra yoga eller bara lyssna på bambun och vattnet. 

Detta är den första i de tre övre chakrana och har mer kontakt uppåt mot universum och himlen än de tre nedre chakrana som har mer kontakt nedåt mot jorden.

Kontemplera över din relation till sanning, konflikter, att lyssna eller bli lyssnad på,

att uttrycka dig, tystnad och att våga och tala din sanning.

Testa att sjunga lite här, prova ett mantra eller bara prata för dig själv. Detta chakra påverkar nacken, hals, mun, bihålor och öron så när det tjocknar eller känns trångt i halsen är det oftast något du behöver sätta ord på, kanske behöver du tala om vad du vill eller sätta tydligare gränser. Bär du på mycket skuld, känner rädsla eller ljuger för dig själv kan halschakrat blockeras och då kan mantra eller att ljuda, sjunga hjälpa till att vibrera loss starka känslor, balansera och rena.

 

hals

Låt då den blå färgen rena och ge dig klarhet.

Åldrar knutna hit är 29-35 och 78-84. Tider då vi ofta är yrkesverksamma, skapar djupare relationer, kanske egen familj och vikten av att tala sin sanning, hävda sig, förverkliga sig själv ofta kan vara markant medan senare i livet då lyssna, förtroliga samtal och dela med sig av erfarenheter kan vara mer relevant.

Namnet för detta chakra är Vishuddha på sanskrit och betyder verkligt ren. Mantrat kopplat till detta chakra är HAM och tonen är G. Detta är ett av de tre ”manliga” chakrana tillsammans med rot och solar plexuschakrat.

Affirmationer: Jag vågar stå och tala min sanning. Jag är fri att uttrycka mig. Att lyssna är lika viktigt som att prata. 

hängmatta i halschakrarummet