CHAKRATRÄDGÅRDEN

rotchakrats symbol

Rotchakrarummet

Rotchakrarummet stiger du oftast in i när du börjar din vandring genom Chakraträdgården. Här kan du ta av dig dina skor och börja din jordning/rotning omgiven av de röda tonerna. Trädgården följer din resa genom dina chakran.

Rummet ligger i söder och kopplar ihop dig med ormens energi/kundalini. Här har du möjlighet att möta din födelse, dina första sju år samt åldern 50-56, kontakten med jorden och kraften som finns där och som är en del av dig. Här kan du spegla din relation till ekonomi, ordning och reda, föräldrar och tidigare generationer samt din kraft/ väcka den orgasmiska energin och din fysiska kropp för att sedan låta den färdas uppåt allteftersom du går genom rummen.

röda tulpaner

Lägg dig en stund på gräscirkeln och observera din tyngd ner mot jorden, känn hur du är hållen och buren och knyt an kontakten till henne, känn att du är trygg. När du är redo väljer du en av de två stigarna som leder dig in till Sakral och Solar plexusrummet. Dessa rum smälter ihop men följ färgerna så hamnar du ”rätt”

Rotchakrat befinner sig i ditt ryggslut/svanskotan, bäckenbotten och all rörelse med fokus nedåt är gynnsamt för att balansera detta chakra. Chakrat inkluderar skelett, ryggslut, ben, fötter, tjocktarm och könsorgan

Muladhara är sanskrit och betyder kort och gott roten. Fyrkanten i mitten av symbolen representerar jorden vilket är dess element.  Mantrat här är LAM, tonen är C.  Detta chakra är det första av de ”manliga” chakrana tillsammans med Solar plexus och Halschakrat

Gynsamma Affirmationer: Jag trivs i min kropp. Jag är trygg. Mitt bankkonto tar hand om mig. Jag är jordad