CHAKRATRÄDGÅRDEN

hjärtchakrats symbol

Hjärtchakrarummet

Hjärtchakrats rum breder ut sig med sin gröna gräsmatta och symboliserar ett öppet hjärta både för dig själv och för andra. Här bjuds du in att möta dig själv utifrån villkorslös kärlek, att hedra din väg och även andras.

Hur känner du inför andra och dig själv? Är du vänlig och generös, fastnar du i drama, känner du dig ensam eller är ingen bra nog? Kan du sätta kärleksfulla gränser, känner du att du har balans i livet? Älskar du dig själv helt och fullt?

Många men viktiga frågor att ställa sig.

Sätt dig ned en stund på gräsmattan eller i rabatten, andas djupa andetag, fyll bröstet med den klara rena luften och låt området kring ditt hjärta att expandera.

Låt de gröna och rosa färgerna omsluta dig och fyll på med platsens kärleksfulla energier. Här är du inte ensam, lyssna till fåglarna, känn gräset mot din kropp, berör dig, absorbera och låt dig omfamnas. Försök känna tacksamhet och acceptans för och i livet.

Kanske kan du möta dig själv i åldrarna 22-28 eller 71-77 här. Relationer är A och O här. Detta chakra är ett av de ”kvinnliga” chakrana tillsammans med navel och pannchakrat och detta chakra kan blockeras av sorg.

Anahata är chakrats namn på sanskrit och betyder obesegrad, oskadd, oslagbar. Platsen är kopplad till luftens element. Mantrat du kan prova här är YAM och sträck på dig, öppna upp din bröstkorg för att tillåta kärleken expandera i ditt bröst. Tonen F stimulerar detta chakra. Chakrat inkluderar hjärta, lungor, övre delen av ryggen, skulderblad, armar och händer.

Affirmationer: Jag är älskad. Jag har bara kärleksfulla relationer. Jag trivs i mitt eget sällskap. Jag älskar mig själv. Jag sätter mig själv och mitt mående först så att jag kan må bra, då kan jag ta bättre hand om andra.

Fortsätt att andas och rör dig sedan vidare till det blå rummet som är halschakrats plats