CHAKRATRÄDGÅRDEN

navelchakrats symbol

Sakralchakrarummet

Nu har du kommit in i Sakral/Navelchakrats rum och här kan du gå och sätta eller lägga dig i tipin, trumma, meditera, vila och njuta. Här har du även hammocken eller en plats i rabatten där du kan sitta och fylla på med den orangea färgen i växterna som omger dig. 

Reflektera över din relation till njutning i alla delar av livet, din kreativitet, din glädje och sexualitet. Dina tidiga barn och ungdomsår 8-14 samt 57-63. Tiden då vi börjar fundera och känna vilka vi är och vill vara. Där vi börjar utforska sexualiteten eller hämtar hem den igen. 

Den lilla fontänen i rummet påminner oss om att flöda i livet, att stanna upp och njuta av resan. Här kan du sedan välja den lilla stigen genom rabatten in i solarplexus rummets kraftplats eller gå på stigen runt rabatten till  gräsmattorna och ännu en plats att  bara vara på.

Chakrat befinner sig strax under naveln ca 3 fingrars bredd och inkluderar bäckenbotten, tarmar, fortplantningsorgan, urinblåsa och njurar. Detta chakra kan blockeras av skuld, skam och frosseri. För att balansera chakrat så rör på dig, känn lust, skåda skönheten i vardagen, ta hand om din kropp eller testa mantrat VAM och lyssna på tonen D.

 

Svadhisthana är namnet på sanskrit och betyder sötma samt vår egen hemvist. Elementet är vatten och kopplingen till månen stark.  Detta är ett av de ”kvinnliga” chakrana tillsammans med hjärt och pannchakrat.

Affirmationer: Jag är kreativ. Jag tillåter mig att njuta av livet. Min magkänsla visar mig vägen. Jag är värd allt gott i livet. Jag står för den jag är och jag är okej.

orange blommor och ett tipi tält
20220808_183254 (1)