CHAKRATRÄDGÅRDEN

Annika i chakraträdgården

Om oss

Hej och välkommen! 

Jag hoppas att du kommer uppskatta sidan och att du får till dig det du kom hit för.

Jag är Annika Larsson och på den här platsen i Kungsäter strax utanför Varberg finns Sveriges första Chakraträdgård anlagd.

Vi började anlägga 2017  och här fick jag möjligheten att förverkliga min dröm och mitt livsprojekt Chakraträdgården.

När jag i dagsläget ser tillbaka på resan hit kan jag se många trappsteg tydligt, som om det var det här jag var ämnad att göra. Att skapa en plats för andlig och personlig utveckling, där jorden/naturen i sig är terapeuten och där energierna som finns på platsen öppnar dörrar till en annan medvetenhet i oss själva och ut i världen.

En plats som är så jordande och hållande att det finns utrymme för expansion åt alla riktningar. Att kunna känna delaktigheten i alltet, i skönhet, smärta, och i medvetenhet växa tryggt som människa. 

Här kan du hitta hem och vila en stund eller utmana dina gränser och rädslor, sitta tyst eller dansa och skrika. Få klangmassage, enskilda samtal med systemiska familjekonstellationer som verktyg, vara med på olika workshops, meditationskurser eller egna privata retreater.

Jag och platsen möter upp dig, stöttar och speglar det som vill komma upp och fram. Ibland är det inte vad vi vill ha som vi möter men det är alltid det vi behöver. Jag har full tillit till att allting sker för ditt högsta bästa.

2024 är lite annorlunda än tidigare då jag kommer jobba heltid som trädgårdsmästare och inte kommer vara på plats vid Chakraträdgården. Vi tar endast emot bokade besök under denna säsongen och vi får se vart energin finns för eventuella öppna trädgårdsdagar

Någon som ligger bredvid blommor

Jag är uppvuxen utanför Kungälv i skogen och sedan barnsben alltid känt mig nära naturen och dess väsen. Min kärlek till jorden har fördjupats mer och mer.

I min personliga utveckling har jag fått möta mitt inre ljus och mörker, kontakten med andevärlden och energierna runt om oss, jag har läkt många sår och trauman från detta och tidigare liv och min förståelse och acceptans för mig själv och andras väg har ökat.

Vi har alla olika utmaningar i livet men för mig innebär det bara en ökad medvetenhet och även om det inte alltid är så roligt är jag alltid tacksam, för ju mer av mig själv jag upptäcker desto sannare kan jag möta andra.

Jag har jobbat inom servicebranschen hela mitt yrkesverksamma liv inom allt från lager, städ, restaurang, trädgård och inom vården. Jag har rest och sett världen och jag har sökt efter något som känns sant inom mig och det har lett mig in på den alternativa, andliga och holistiska vägen. Här hör jag hemma.

Jag mår som bäst när jag får djupa möten där känslan av att allt är okej får plats. Jag älskar trädgårdsarbete, personlig utveckling, promenera, mysa med barnen i soffan, samtala, skratta, dela och processa själv och tillsammans med vänner.

Varmt Välkommen hit!
Med värme Annika

 

Utbildningar

Samisk Shamanism. Sarrahkkas. Frillesås, Tvååker 2022-2023-2024

Qi sensation steg 1 & fördjupning Naturhuset Naturligtvis, Hällingsjö 2020 & 2022

Systemiska familjekonstellationer med inriktning sjukdomars ursprung 2020-2022

Diplomerad Familjekonstellatör Hellinger institutet, Göteborg, Stockholm 2007-2021

Klangmassör  Klangterapi steg 1 & 2 Inrecharge, Stockholm 2018

Shamansk healing 1 år Gaia Life AB, Fjärås 2018

Trädgårdsdesign SLU Alnarp, 2004

katt som sitter på en sten

”Välkomnande miljö med stor famn. Mycket bra vägledning med glimten i ögat- vilket passar mig”

Terese

”Tack Annika. Du ha skapat en vacker plats på många sätt. En plats för vila, utveckling och arbete. Allt efter vad just jag behöver just vid valt tillfälle”

Louise