CHAKRATRÄDGÅRDEN

Meditation

Om du sätter dig med båda fötterna mot underlaget. Sträck en aning på din rygg och ta ett djupt medvetet andetag in. Håll luften i dina lungor en kort stund och andas sedan ut så du känner hur magen drar ihop sig. Blunda gärna och upprepa två gånger till…. Nu har du mediterat! Svårare än så behöver det inte vara.

Vad är meditation? Meditation är inom västvärlden ett sammanfattande begrepp som innebär metoder för kroppslig och mental avslappning i kombination med koncentration på något föremål, mantra, visualisering, andning, rörelse. Meditation kan härledas tillbaka flera tusen år.

Meditation har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på både kroppen och hjärnan. Som minskad oro och stress,  minskad andnings-och pulsfrekvens, stabilisering av blodtryck, lugna och jämna hjärnvågsmönster som är svårt att få i annat vaket tillstånd, ökad minneskapacitet och förmåga att hantera känslor.

Vill du prova på olika tekniker för att hitta ditt sätt att meditera, så sök på nätet. Vill du komma på en kurs så har jag regelbundet workshopen Prova på meditation

Praktisk information:
Meditationstiderna är kl.19-20.30 om inget annat anges. Du anmäler dig via sms eller samtal till mig.

Du kan välja att köpa ett tiokort som kan användas på alla meditationer under ett år för 2000kr, ordinarie pris 250kr per tillfälle.

Du är alltid välkommen en timme innan meditationerna för att kunna gå i trädgården njuta och landa ordentligt innan vi börjar.