CHAKRATRÄDGÅRDEN

Ayurvedisk hälsokonsultation

Den här utbildningen har jag satt på paus och nu går jag på samisk schamanism istället. Vi får se om jag fortsätter senare med ayurvedan men vill du komma i kontakt med någon inom det så finns det flera duktiga i VARBERG.

Under 2021 utbildar jag mig till Ayurvedisk hälsorådgivare på Ayurvedaskolan i Varberg.

Vad gör en ayurvedisk hälsorådgivare?

Det första en ayurvedisk hälsorådgivare gör är att ta reda på vem personen är, vilken blandning av doshor VATA, PITTA och KAPHA personen har och därefter hitta information om eventuella obalanser. Allt för att få fram så mycket som möjligt om ditt allmänna hälsotillstånd.

I hälsorådgivningen söker man efter din styrka och dina förutsättningar för att skapa välmående på egen hand.

Att förstärka, förändra eller kompensera små saker i ditt vardagslivet kan ge mer livskraft och förbättra din hälsan. 

Efter konsultationen tar man fram till en lämplig behandlingskur, förmodligen baserad på kost och eventuellt örtmediciner framställda på naturlig väg samt eventuella behandlingar.

Vad är dosha?
Ordet dosha är sanskrit och kan översättas med ”styrprincip”. Vata (luft) styr all rörelse i kroppen och sinnet, Pitta (eld) styr ämnesomsättningen och Kapha (jord) styr strukturen hos kropp och psyke. Varje cell i kroppen styrs av alla tre doshorna.

Vad är Ayurveda?
Ayurveda är sanskrit och har sitt ursprung i ordet ”ayus” (liv) och ”veda” (vetskap). Det är en ca 5000 år gammal holistisk, vedisk visdom för naturlig hälsa och inre utveckling.

Ayurveda är ett system som alltid tar hänsyn till alla aspekter av livet: vi är kropp, sinne (tankar och känslor) och själ i en helhet.

Under den här fliken kommer du hitta min erbjudanden när jag är klar, fram tills dess är du välkommen på mina andra event, behandlingar och kurser